Тендер на ліцензії 3G - під загрозою зриву

Четвер, 22 жовтня 2009, 17:14

Президент своїм указом ставить під загрозу зриву перший відкритий тендер з видачі ліцензії на зв'язок третього покоління (3G), запланований на 27 листопада 2009 року.

Про це заявив представник Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) Володимир Олійник, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Олійник зазначив, що ідеться про тендер на отримання ліцензії на використання смуги радіочастот 25 МГц. Стартова ціна відповідного лота - 400 млн. гривень.

На аукціон повинні бути виставлені ще чотири таких лота.

Реклама:

"Тобто потенційно, окрім "Укртелекому", ліцензії на підставі відкритих аукціонів повинні отримати ще чотири оператори мобільного зв'язку", - зазначив він.

За попередніми оцінками НКРЗ, в результаті проведення тільки першого аукціону до державного бюджету має надійти від 500 млн. до 1 млрд. гривень.

"Потенційні інвестиції від виданих ліцензій мають становити приблизно 500 млн. доларів на одну ліцензію. Таким чином, потенційні інвестиції в Україну повинні становити 2 млрд. доларів", - зазначив Олійник.

У свою чергу в.о. голови НКРЗ Володимир Звєрєв повідомив, що Нацкомісія має намір звернутися до уряду за роз'ясненням щодо вирішення проблемної ситуації, "оскільки конверсію організовує і взаємодію Міністерства транспорту та зв'язку, Національної комісії та Міністерства оборони координує Кабінет міністрів".

Він також відзначив, що якби процес видачі ліцензій на 3G зв'язок і освоєння запланованого радіочастотного ресурсу вже почався, то "Україна повністю була би інтегрована в європейське суспільство, зокрема, щодо конкурентності в рамках проведення Євро-2012".

Як повідомлялося, 20 жовтня президент Віктор Ющенко підписав указ "Про зупинення дії розпорядження Кабінету міністрів від 16 вересня 2009 №1119-р".

16 вересня, на засіданні Кабінету міністрів було прийнято розпорядження "Про порядок проведення конверсії смуг радіочастот для впровадження систем мобільного зв'язку третього покоління".

На своєму засіданні 28 вересня НКРЗ затвердила умови тендеру (відкритого аукціону) на отримання ліцензій на користування радіочастотного ресурсу для впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв'язок ІМТ-2000 (UMTS)".

Раніше НКРЗ повідомляла, що за підсумками тендера кількість ліцензій на впровадження зв'язку 3G досягне п'яти: до вже існуючої в "Укртелекому" ліцензії додадуться ще чотири.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!