Тігіпкові сподобалась "американська" ідея Ахметова

Четвер, 22 жовтня 2009, 16:39 -

Україна не повинна стати сировинних придатком транснаціональних корпорацій.

Про це заявив екс-голова НБУ, кандидат у президенти Сергій Тігіпко, коментуючи заяву металургійної компанії країни "Метінвест" про плани імпорту коксівного вугілля зі США.

"Вітчизняні металургійні компанії досить міцні, щоб купувати сировинні активи за кордоном та виробляти готову продукцію в Україні.

"Україна відчуває дефіцит коксівного вугілля. Купівля за кордоном компаній, які його виробляють - правильна стратегія для наших металургів. Головне, що центром виробництва сталі залишається Україна", - наголосив Тігіпко.

Реклама:

На його думку, такі проекти доводять, що Україна не повинна бути й не буде сировинним придатком найбільших металургійних компаній світу.

"Переробка сировини - це добре, але потрібно йти далі - налагодити випуск якісної автомобільної та корабельної сталі, металопродукції, що використовується у виробництві побутової техніки. Зараз попит на неї в Україні вкрай низький. І тут своє слово повинна сказати держава, всіляко стимулюючи зростання підприємств машинобудування", - сказав він.

Як відомо, група "Метінвест", яка купила американську вугільну United Coal Company, має намір в 2009 році імпортувати зі США близько 200 тис. тонн коксівного вугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: