"Енергоатом" і "ТВЕЛ" підпишуть контракт до кінця року

Четвер, 22 жовтня 2009, 16:20

Міністерство палива й енергетики розраховує на підписання до кінця 2009 року довгострокового контракту між енергогенерируючою компанією "Енергоатом" і російською компанією "ТВЕЛ" на поставку ядерного палива на українські атомні електростанції з 2011 року.

Про це під час другого російсько-українського семінару в Енергодарі заявила заступник міністра палива й енергетики Наталія Шумкова, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ступінь готовності контракту такий, що його підписання повинно було відбутися у жовтні, але воно трохи затяглося. Ми все робимо, щоб його було підписано", - зазначила вона.

Заступник міністра додала, що не сумнівається в здатності "ТВЕЛ" забезпечити українські АЕС сировиною, навіть у разі підписання контракту в середині 2010 року, але зазначила, що міністерство зробить все можливе для досягнення домовленостей найближчим часом, щоб не заподіювати утруднення російської компанії у виконанні її зобов'язань перед партнерами і постачальниками.

Реклама:

У свою чергу віце-президент "ТВЕЛ" Петро Лавренюк підкреслив, що компанія має намір збільшувати свою присутність на світовому ринку ядерного палива і до 2030 року збільшити свою частку з 17% до 25%, зокрема й за рахунок тепловиділяючих зборок і таблеток для іноземних замовників.

"Перспектива ТВЕЛ - зайняти 20-25% світового ринку ядерного палива до 2030 року", - сказав він.

Як повідомлялося, у липні "Енергоатом" заявив, що має намір підписати з компанією "ТВЕЛ" довгострокові контракти на поставку ядерного палива на українські атомні електростанції найближчим часом, але не конкретизував строки.

Термін дії контракту "Енергоатома", який зараз існує, і "ТВЕЛ" на поставку ядерного палива закінчується в 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: