"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко хоче дешевий газ для цукрозаводів

Четвер, 22 жовтня 2009, 15:39

Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики встановити з 1 жовтня граничну ціну на природний газ, який використовується на виробництво цукру та підготовку насіння цукрових буряків, на рівні 1584,4 грн. за 1000 кубометрів, що приблизно на 20% нижче, ніж вона була раніше.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів №1108 від 30 вересня 2009 року, оприлюдненою у четвер на урядовому веб-сайті.

Згідно з документом, Міністерство палива та енергетики і НАК "Нафтогаз України" повинні з 1 жовтня ввести для цукровиків та виробників насіння буряка розрахунки за фактично спожитий газ, а не за передоплатою, і не застосовувати штрафні санкції за недотримання середньодобових обсягів споживання газу.

"Нафтогаз України" також зобов'язаний забезпечити безперебійне постачання газу на ці підприємства.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів планував ухвалити рішення про здешевлення вартості газу для цукрових заводів країни приблизно на 20% на засіданні 23 вересня.

За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у собівартості цукру на частку газу припадає 30%.

Граничні ціни на продаж природного газу в Україні встановлює НКРЕ, склад якої після вступу в силу закону про Кабінет міністрів повністю формує уряд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!