Тимошенко розбазарила держсховище?

Четвер, 22 жовтня 2009, 13:21

Сума цінностей, накопичених у Державному сховищі України, за останні 2,5 року зменшилася в півтора рази.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

"Створення Державного фонду дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та Державне сховище передбачало, що Кабінет Міністрів матиме в своєму розпорядженні потужний резерв...Насправді все звелося до виникнення чергової банальної комірчини", - зазначається в повідомленні.

Прес-служба відомства наголошує, що з 2008 року Мінфін без будь-яких обґрунтувань припинив формувати Держфонд за рахунок коштів держбюджету. А на 2009 рік кошти на ці цілі взагалі не передбачалися, і відповідне держзамовлення не формувалося.

Реклама:

"Відсутні такі видатки й у проекті Державного бюджету України на 2010 рік. Як наслідок, сума цінностей, накопичених у Державному сховищі, за останні 2,5 року зменшилась у 1,5 рази", - йдеться в повідомленні.

Аудитори Рахункової палати встановили, що Кабінет міністрів та Міністерство фінансів не дотримувалися законодавства при формуванні цього Держфонду та не створили ефективної системи управління ним.

На думку представників Рахункової палати, у 2008-2009 роках уряд і Мінфін не зважають на основну мету створення Держфонду - забезпечення державних виробничих, наукових, соціально-культурних та інших потреб, що фінансуються з держбюджету, у дорогоцінних металах і дорогоцінному камінні.

Вони (уряд, Мінфін - "ЕП") ставлять під сумнів доцільність подальшої діяльності Державного сховища, вважають у відомстві.

"Із загального обсягу цінностей Держфонду, реалізованих протягом 2007-2008 років, лише 15% направлено підприємствам і науково-дослідним установам державної форми власності, а інші 85% - продані приватним та іноземним підприємствам", - наголошується в повідомленні. 

Відповідно до прес-релізу, Мінфін не формує і не поповнює Держфонд з усіх передбачених законодавством джерел, зокрема, за рахунок скуплених у населення і невикуплених з-під застави ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!