Мінтранс піддався на реформи "Укрзалізниці"

Четвер, 22 жовтня 2009, 12:35

Міністерство транспорту та зв'язку схвалило план "Укрзалізниці" з реформування залізниць.

Про це повідомили в міністерстві, пише "Дело".

Реформування "Укрзалізниці" буде проходити в три етапи.

На першому етапі (2009-2010 роки) буде створено об'єднання залізниць та інших підприємств залізничного транспорту у вигляді державного концерну "Залізниці України".

На другому (2011-2012 роки) планується розробити правові та технологічні механізми роботи залізничного транспорту для переходу до вертикально інтегрованої структури управління.

Зокрема, буде прийнятий закон про особливості реформування залізничного транспорту, який і стане нормативною базою для управління новою компанією.

На завершальному - третьому етапі (2013-2015 роки) передбачається завершити створення державної акціонерної компанії, яка буде єдиним господарським суб'єктом.

Планується розмежувати сфери вантажних і пасажирських перевезень, буде створена компанія, що займається виключно пасажирськими перевезеннями. Також із складу залізниць будуть виведені непрофільні підрозділи.

Реклама:

Надалі планується створення приватних компаній з власним вагонним парком і формування регіональних залізничних компаній.

Програма передбачає, що всі підрозділи перевізника підпорядкують одній юридичній особі - "Укрзалізниці". Сьогодні шість підрозділів українських залізниць - Донецька, Львівська, Одеська, Придніпровська, Південна та Південно-Західна - діють як окремі юридичні особи.

Кабмін планує затвердити програму реформування "Укрзалізниці" 4 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: