"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко погрожує "земельним" чиновникам кримінальними справами

Четвер, 22 жовтня 2009, 12:04

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє  притягувати до кримінальної відповідальності чиновників земельних органів за невиконання ними рішень уряду про спрощений порядок видачі земельних актів.

Як передає агентство "УНІАН", про це Тимошенко заявила на селекторній нараді з питань оформлення земельних актів.

"Керівники державних земельних структур, а також керівники кадастрових служб, які не проводять відповідні операції і не роблять відповідні кроки, вже на сьогоднішній день звільнені. І цим не завершиться. Якщо ми будемо десь ще реєструвати, що вони не виконують своїх повноважень, ми будемо порушувати кримінальні справи", - сказала Тимошенко.

Голова уряду попередила всіх чиновників про відповідальність.

Реклама:

"Я попереджую, і попереджую достатньо радикально. Мені кожен день будуть класти на стіл керівники Держкомзему та Державного земельного кадастру, поіменно, всіх злочинців, які сьогодні людям не видають акти", - заявила вона.

Тимошенко також пообіцяла оголошувати прізвища голів сільських та селищних рад, які не приймають заяви від громадян.

"Ми будемо знаходити управу", - наголосила прем'єр-міністр.

"У нас існує структура виконавчої влади - голови обласних державних адміністрацій, голови районних організацій. Я розумію, що сьогодні ці люди в більшості, на жаль, виконують політичне замовлення і не роблять те, що вони повинні робити, щоб люди отримали акти. Я не маю можливості сьогодні приймати кадрові рішення. Але я хочу сказати, що у мене дуже добра пам`ять, і за кожний такий злочин проти людей ви будете відповідати все одно", - попередила голова уряду.

За словами Тимошенко, найкраще організована робота з видачі земельних актів в Черкаській та Дніпропетровській області, а найгірше - в Харківській, Тернопільській, Донецькій, Києві та Севастополі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: