"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нова "мильна бульбашка" загрожує Азії

Четвер, 22 жовтня 2009, 11:31

Нова "мильна бульбашка" формується на азіатських ринках акцій і нерухомості.

До такого висновку прийшли економісти і держчиновники, які брали участь в організованій Федеральною резервною системою США конференції з питань азіатської економіки, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в Real Time Economics, спеціалізованому виданні The Wall Street Journal, зростання на ринках акцій Китаю, Гонконгу, Індії, Індонезії, Сінгапуру, Південної Кореї, Тайваню і Таїланду значно перевищує 40% з початку року.

Ціни на житло також ростуть швидкими темпами.

Реклама:

Через зростання курсів нацвалют цих країн відносно долара темпи зростання в доларовому виразі виглядають ще більш значними: у багатьох випадках показники збільшилися більш ніж удвічі.

Якщо ж брати приріст не з початку року, а з березня, коли на багатьох ринках були досягнуті мінімальні позначки більш ніж за 5 років, то такий підйом вже лякає, стверджують експерти.

Складно уявити, що нова "мильна бульбашка" на фінансових ринках може утворитися так скоро після руйнівної фінансової кризи 2008 року, однак, ринкові дані говорять саме про це.

Аналогічні тенденції спостерігаються в Росії і країнах Латинської Америки, однак ситуація в Азії здається експертам найбільш загрозливою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!