"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін оживив молодіжне кредитування за рахунок митниці

Четвер, 22 жовтня 2009, 11:28

Додаткові 50 мільйонів гривень для молодіжного кредитування Кабмін вирішив взяти у митників.

Державній митній службі на 25% скоротили закупівлю сканерів, щоб збільшити іпотечне кредитування молодих сімей, пише видання "Дело".

Уряд виділив 50 млн. грн. для надання пільгових довгострокових державних кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам для будівництва, реконструкції та придбання житла за рахунок перерозподілу коштів Стабілізаційного фонду держбюджету.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів № 1100 від 7 жовтня.

Згідно з документом, кошти будуть виділені за рахунок зменшення витрат Стабфонду держбюджету на придбання для Державної митної служби України рентгено-телевізійних скануючих систем на суму 200 млн. гривень.

Головним розпорядником виділених постановою коштів є Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту.

Як повідомлялося, у вересні поточного року Рахункова палата заявила про зрив державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки. Пільгові кредити на житло 2008 року отримали менше 1% осіб, зареєстрованих у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

За даними аудиту Рахункової палати, до 1 січня 2009 недобудованим залишалося житло за 1113 пільговими кредитами на загальну суму 220 мільйонів гривень.

А в липні Кабмін запропонував збільшити вдвічі з 50 мільйонів гривень до 100 млн. гривень обсяг коштів, передбачених у Державному бюджеті на 2009 рік на виплату часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!