"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінпраці прогнозують безробіття і падіння гривні

Середа, 21 жовтня 2009, 20:55

Прийнятий Верховною радою закон про підвищення соціальних стандартів може призвести до значного скорочення робочих місць на підприємствах і до знецінення гривні.

Про це заявив перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Чиновник відзначив, що збільшення заробітних плат в бюджетній сфері призведе до збільшення рівня зарплат на підприємствах інших форм власності, і роботодавці будуть змушені або звільняти людей, або збільшувати заборгованість.

"Показати заборгованість із зарплати - це кримінальна відповідальність. Тому роботодавці будуть змушені різко скорочувати кількість робітників", - підкреслив Розенко і додав, що внаслідок цього катастрофічно збільшиться рівень безробіття.

Реклама:

Він також відзначив, що на сьогодні в бюджеті немає неемісійних ресурсів для підвищення соціальних стандартів.

"А емісія - це збільшення ризиків інфляції і, як наслідок, знецінення гривні", - підкреслив урядовець.

"Сьогодні відбувається цікава інтрига: або президент буде ловити цю політичну передвиборчу кон'юнктуру, або залишиться принциповим державним діячем, який протягом чотирьох років завжди вказував на те, що ні одна соціальна ініціатива не може бути реалізована без відповідного бюджетного фінансування. А очевидно, що ця ініціатива не підкріплена фінансовими ресурсами ", - сказав Розенко.

Як повідомлялося, 20 жовтня Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!