"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Закон про збільшення соцстандартів стурбував МВФ

Середа, 21 жовтня 2009, 19:47

Міжнародний валютний фонд (МВФ) стурбований прийняттям у Верховній раді закону про підвищення мінімальних соціальних стандартів.

Про це ішлося під час зустрічі голови Верховної ради Володимира Литвина з головою місії МВФ в Україні Джейлою Пазарбашіоглу в середу в Києві, повідомляє прес-служба парламенту.

Згідно з повідомленням, голова місії МВФ повідомила, що Фонд "стурбований прийняттям у Верховній раді закону про підвищення мінімальних соціальних стандартів, оскільки він серйозно ускладнить виконання державного бюджету в Україні, а показник дефіциту бюджету значно перевищить 8%, що суперечить попереднім домовленостям з МВФ".

У зв'язку з цим глава українського парламенту висловив за необхідність визначитися з тим, "як допомогти, як забезпечити виживання найбіднішим людям".

Реклама:

Він підкреслив, що на сьогоднішній день необхідно проводити виважену економічну політику і мати об'єктивну картину виконання бюджету 2009 року, адже без цього неможливо сформувати реальний бюджет на 2010 рік.

"Уряд робить неймовірні зусилля, щоб утримати ситуацію, але всі пов'язані виборчою кампанією і не хочуть говорити непопулярні речі", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!