"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольники відкрили справу щодо "Газпрому"

Середа, 21 жовтня 2009, 18:04

Федеральна антимонопольна служба Росії у середу порушила справу у відношенні ВАТ "Газпром" за ознаками порушення федерального закону "Про захист конкуренції" за ознаками зловживання домінуючим становищем.

Підставою для порушення справи послужила заява ТОВ "ГазЕнерго-Альянс", на думку якого, "Газпром" необгрунтовано відмовив йому в доступі до його газотранспортної системи, повідомляє K2Kapital.

ФАС вбачає в діях "Газпрому" ознаки порушення антимонопольного законодавства, що виявилися у затримці розгляду заявок ТОВ "ГазЕнерго-Альянс" на короткостроковий доступ до ГТС і ухиленні від укладення договору транспортування газу при наявності можливостей його транспортування.

Крім того, ФАС підозрює холдинг у створенні перешкод доступу "ГазЕнерго-Альянсу" на ринок газу та послуг щодо його транспортування у Тверській, Ленінградській областях, Республіці Карелія, Санкт-Петербурзі і в створенні дискримінаційних умов, що ставлять "ГазЕнерго-Альянс" у нерівне становище з іншими газопостачальними організаціями, в тому числі афілійованими з ВАТ "Газпром".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!