"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз незадоволений "імпортними" методами України

Середа, 21 жовтня 2009, 14:24

Введення Україною з 14 січня 2010 обов'язкового інспектування імпортерів тваринницької продукції призведе до обмеження торгівлі з українською стороною.

Про це заявив голова представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Європейський Союз вважає, що заходи (обов'язково інспектування тваринницької продукції) погрожують безпідставним обмеженням торгівлі, особливо з огляду на той факт, що Україна не надала будь-які науково-обгрунтовані підстави застосування таких широких і надто обмежувальних заходів", - сказав він.

За словами голови представництва ЄК в Україні, Євросоюз вважає, що обов'язкове інспектування Україною імпортерів тваринницької продукції не тільки обмежить торгівлю, але й вимагає значних витрат.

Він зазначив, що ЄС не зовсім зрозуміло, яким чином Україна до 14 січня 2010 проведе інспектування всіх підприємств, що бажають поставляти продукцію не її територію.

Голова Державного комітету ветеринарної медицини України Петро Вербицький, в свою чергу, запевнив, що введення обов'язкового інспектування постачальників продукції тваринництва в Україну не приведе до зупинки торгівлі цієї продукції з іншими країнами.

"Ніякої зупинки торгівлі не буде. Що стосується інспекції, то ми можемо всі підприємства, які бажають з нами працювати, проінспектувати протягом тижня", - сказав він журналістам.

Вербицький пояснив, що для Європейського Союзу буде використано окремий механізм інспектування підприємств, аналогічний тому, який ЄС застосовує до України.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!