Український фондовий ринок зазнав масового розпродажу

Середа, 21 жовтня 2009, 13:38

У першій половині дня індекс Української біржі (УБ) знижувався в моменті на 4,5%, тестуючи позначку в 1500 пунктів. Рівень 1500 пунктів виступив підтримкою для ринку.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Наступний рівень підтримки очікується на рівні 1450 пунктів. Більш серйозний рівень підтримки знаходиться в діапазоні 1330 - 1370 пунктів - нижня лінія висхідного клину, в якому індекс знаходився з березня поточного року.

Лідерами падіння є акції Інтерпайп Новомосковський трубний завод (NVTR), Луцький автомобільний завод (ЛуАЗ), "Стирол" (STIR).

У індексного кошику більшість акцій знижується на 4 - 5%, лише "Укрнафта" (UNAF) знаходиться трохи краще за ринок, показуючи зниження порядку 3%.

"Приводом для розпродажу став негативний інформаційний фон. Російські та основні європейські індекси знижуються в діапазоні 0,2 - 1,0%. Ф'ючерси на американські індекси знаходяться в нейтральній зоні", - відзначає старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.  

На думку аналітиків компанії, випереджаючу динаміку можна пояснити лише тим, що український фондовий ринок почував себе значно краще, ніж міжнародні ринки.

Стрімка корекція додатковий раз підтверджує необгрунтованість зростання на українському ринку акцій, підкреслюють експерти.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!