Коломойський вимагає заарештувати майно "УТН-Схід"

Середа, 21 жовтня 2009, 12:55

Найбільший виробник нафтопродуктів України "Укртатнафта" вимагає заборонити компанії "УТН-Схід" вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Про це йдеться у зверненні підприємства до Головного управління юстиції в Донецькій області, пише видання "Дело".

Також "Укртатнафта" наполягає на арешт майна компанії "Схід" (що володіє понад 97% статутного фонду "УТН-Схід".

"З моменту винесення рішення суду пройшов вже місяць, однак органи виконавчої служби Донецької області затягують відкриття виконавчого провадження", - пояснили на "Укртатнафті" суть звернення.

Визначення Господарського суду про застосування заходів забезпечення є документом, обов'язковим для виконання Державною виконавчою службою відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", наголошують в "Укртатнафті".

Конфлікт між "УТН-Схід" і "Укртатнафтою" розгорівся ще влітку. Предметом суперечки став бренд "Укртатнафта", який "УТН-Схід" використовувала на своїх заправках за ліцензійною угодою з виробником. "Укртатнафта" виявила численні порушення договору в діяльності мережі "УТН-Схід".

Зокрема донецька мережа незаконно використовувала торговий знак "Укртатнафта" на п'ятнадцяти, не внесених в договір автозаправок, продавала під торговою маркою паливо сторонніх виробників і привласнила собі статус офіційного дилера "Укртатнафти", - заявила тоді компанія.

У вересні "Укртатнафта" звернулася до суду з двома позовами до "УТН-Схід". У першому документі компанія зажадала виплатити 10,3 млн. грн. за порушення умов угоди, у другому - 3 млн. грн. за недопуск перевіряючих від "Укртатнафти" на заправки "УТН-Схід".

Виконавче провадження у другому позовом було розпочато й закрита - всі 118 заправок "УТН-Схід" в кінці серпня зняли вивіски "Укртатнафти", а сама мережа заявила про перехід на власний бренд Formulа.

Втім, за даними "Укртатнафти", виконавче провадження не розпочато навіть з першого позову. У компанії висловлюють серйозну стурбованість цим фактом.

"Відповідач може почати виводити активи", - вважають в "Укртатнафті".

Однак, за словами начальника юридичної служби "УТН-Схід" Олега Трибоя, визначення суду, яке передбачає арешт всього майна "Сходу", було змінено.

"Було прийнято уточнення: "все майно" замінили на "майно на суму позову", тобто на 10,3 млн. грн., що не набагато дорожче однієї заправної станції", - запевняє Трибой.

Реклама:

Як відомо, менеджмент "Укртатнафти" контролюється бізнесменом Ігором Коломойським.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: