Дефіцит платіжного балансу України росте повільніше

Вівторок, 20 жовтня 2009, 16:25

Приріст дефіциту платіжного балансу України у вересні сповільнився у порівнянні з серпнем, що надало певну підтримку курсу гривні.

Про це заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький з посиланням на попередні дані, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У платіжному балансі за підсумками вересня знайшла своє певне відображення тенденція до уповільнення темпів спаду виробництва в останні місяці. Це виразилося в уповільненні приросту дефіциту платіжного балансу у вересні в порівнянні із серпнем", - сказав він.

За словами Литвицького, профіцит поточного рахунку у вересні складе 97 млн. доларів, тоді як у попередньому місяці було зафіксовано його дефіцит. При цьому фінансовий рахунок показав суттєве уповільнення чистого відтоку капіталу: його дефіцит у вересні скоротився майже на 1 млрд. доларів у порівнянні з серпневим значенням, до 1,444 млрд. доларів.

Реклама:

Разом з тим, за словами Литвицького, за підсумками дев'яти місяців негативне сальдо фінансового рахунку склало близько 11,2 млрд. доларів. Його приріст у наступні місяці може продовжитися.

Як повідомлялося, за попередніми даними Нацбанку дефіцит платіжного балансу в серпні склав 2,6 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!