"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок депозитів відновився?

Вівторок, 20 жовтня 2009, 15:34

На сьогоднішній день можна констатувати, що вітчизняний ринок депозитів відновився і повернувся до нормального стану.

Таку думку висловив член правління з роздрібного бізнесу банку "Форум" Кшиштоф Кужьбік в ході інтернет-конференції в агентстві "ЛІГАБізнесІнформ".

Він відзначив, що депозити в іноземній валюті вже втрачають свою надприбутковість, поступаючись першістю депозитам у гривні, як і було раніше до кризи, що є нормальним для ринку. Банкір прогнозує, що така ситуація матиме продовження і надалі.

"На сьогоднішній день ставки по депозитах у гривні залишаються на своїй вершині, а по доларових і внесках у євро спостерігається зниження ставок. Цей факт, на мій погляд, свідчить про повернення ринку до нормальній ситуації. Думаю, в подальшому розміри ставок повернуться до стандартних, тобто, будуть забезпечувати вкладникові компенсацію від втрат у результаті інфляції і, звичайно, дохід", - сказав Кужьбік.

Реклама:

Банкір підкреслює, що наразі в Україні через високі процентні ставки депозити є головним інструментом зберігання коштів для приватної особи, тому що залишається вільний доступ до коштів при їх високій прибутковості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: