Nord Stream отримав перший дозвіл на будівництво

Вівторок, 20 жовтня 2009, 15:09

Датське енергетичне відомство у вівторок дало дозвіл на будівництво данської ділянки російсько-німецького морського газопроводу по дну Балтики Nord Stream.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу проектної компанії газопроводу Nord Stream AG.

Згідно з повідомленням, через територіальні води Данії пройде 87,7 км газопроводу і 49,9 км - через її виключну економічну зону.

Nord Stream наразі знаходиться в обговорені з регуляторами чотирьох інших країн, через води яких пройде трубопровід: Росії, Фінляндії, Швеції і Німеччини.

Реклама:

Компанія відзначає, що кілька варіантів проходження трубопроводу були досліджені і ретельно оцінені з точки зору багатьох факторів, включаючи морське судноплавство, рибальство, місця поховання хімічної зброї, культурна спадщина та багато екологічних міркувань.

Остаточно визначення маршруту газопроводу на схід і на південь від острова Борнхольм було прийнято в тісному діалозі з данською владою: воно вмістило різні інтереси, пом'якшуючи вплив на навколишнє середовище, говориться в прес-релізі.

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов у вівторок в Белграді повідомив журналістам, що "Газпром" вітає рішення Данії дати згоду на будівництво Nord Stream.

Nord Stream - 1223-кілометровий газопровід, який планується прокласти по дну Балтійського моря від узбережжя Росії під Виборгом до узбережжя Німеччини в районі Грайфсвальда.

ВАТ "Газпром" володіє 51% капіталу СП Nord Stream AG, BASF / Wintershall і E. ON Ruhrgas мають рівні частки за 20%. Частка N.V. Nederlandse Gasunie становить 9%. Ведуться переговори про входження в проект французької GDF Suez.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!