В Україні зникають кредитні спілки. Разом з грошима

Вівторок, 20 жовтня 2009, 13:29

У столиці з'явилося ще пів тисячі обманутих вкладників - кредитний союз "Либідь" зник із 12 мільйонами гривень довірливих громадян.

"Либідь" перестала виплачувати відсотки ще в листопаді 2008 року, а потім зовсім зникла, пише "Газета по-київськи".

Обмануті вкладники звертаються у суди і районні прокуратури, адже нині на рахунках "Либіді" лише 300 гривень.

Членами кредитної спілки були 1286 людей з усієї України, з них 565 - у Києві. Для того щоб прийняти колективне рішення про звертання до влади або суду, потрібно скликати збори, які за законом будуть вважатися дійсним при явці мінімум 50%.

Реклама:

Нині ініціативна група вкладників займається тим, що відвідує інших членів КС і запрошує них на збори, відзначає видання. 

Але дії окремих членів КС у регіонах, які або заперечують своє членство, або відмовляються про щось говорити, свідчать про те, що в "Либіді" могли бути підставні члени-позичальники, а гроші вкладників насправді ішли в чиюсь кишеню.

За даними Головного управління статистики в Києві станом на 15 вересня 2009 року "Либідь" зареєстрована за адресою вул. Володимирська, 67. Зараз там немає навіть вивіски.

За словами президента Національної асоціації кредитних союзів Петра Козинця, "Либідь" ніколи не входив до їхнього складу. Не числиться "Либідь" і в Усеукраїнській асоціації кредитних спілок.

Тож виходить, що вкладники не мають жодних гарантій на повернення вкладених коштів.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: