"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український фондовий ринок не подолав рівень підтримки

Вівторок, 20 жовтня 2009, 12:51

Позитивний інформаційний фон, який склався перед відкриттям торговельної сесії на українському фондовому ринку, дав привід учасникам ринку в перші кілька хвилин підняти індекс УБ на 0,8 - 1,0%% до рівня 1596 пунктів у перші кілька хвилин.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Лідерами торгів були акції "Укрнафти", які додали близько 3,5% на тлі зростання цін на сиру нафту до 80 доларів США за барель.

На поточний момент акції "Укрнафти" є лідерами за активністю і все ще залишаються в позитивній зоні, відзначають аналітики компанії iTrader.

Фіксація прибутку в паперах, які були лідерами росту попереднього торгового тижня, а також відсутність підтримки в ліквідних акціях, дозволила індексу піти у негативну зону в діапазон 1570 - 1575 пунктів за індексом УБ.

Лідерами зниження були акції "Західенерго" (-2,3%), "Укртелекому" (-1,14%), Єнакіївського металургійного заводу (-1,59%).

Таким чином, український ринок акцій не зміг подолати опір на рівні в 1600 пунктів за індексом УБ, який став досить потужним опором для зростання ринку.

"Відсутність вагомих ідей на ринку і орієнтація лише на міжнародний новинний фон, який останнім часом носить досить неоднозначний характер, зменшив кількість інвесторів, які бажають на поточних цінових рівнях відкривати довгі позиції в акціях українських емітентів", - говорить старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.

За його словами, перекупність ліквідних паперів, високі цінові рівні в акціях 2 ешелону підвищує ймовірність корекції на українському ринку акцій.

Реклама:

На думку аналітиків, імовірність корекції може підсилити і неоднозначність на міжнародних майданчиках.

На поточний момент європейські індекси торгуються в негативній зоні.

Російські індекси, після стрімкого зростання, повернулися до рівнів відкриття, ф'ючерси на американські індекси торгуються в нульовій зоні.

Крім того, корегуються ціни на нафту на тлі зміцнення долара США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!