"Вугілля України" заборгувало "Укрзалізниці" 420 мільйонів

Вівторок, 20 жовтня 2009, 12:12 -

Заборгованість державного підприємства "Вугілля України" ДП "Укрзалізниця" за послуги з перевезення вугілля перевищила 420 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Для вирішення цієї проблеми ДП "Донецька залізниця" уклало мирові угоди з вуглевидобувними компаніями, згідно з якими вони зобов'язуються поставити дорозі 54,9 тис. тонн енергетичного та сортового вугілля в рахунок оплати боргів.

Відповідно до прес-релізу, зокрема, вугільні підприємства зобов'язалися поставити залізничникам 26,5 тис. тонн сортового антрациту, однак на сьогодні відвантажили тільки 7,9 тис. тонн, відзначається в прес-релізі.

Крім того, йдеться у ньому, "Вугілля України" пропонує "Укрзалізниці" сорти вугілля, які не можуть застосовуватися для технологічних потреб залізниці.

Реклама:

У прес-релізі також наголошується, що до теперішнього часу дефіцит вугілля на опалювальний сезон 2009/2010 років у залізних доріг становить 108,2 тис. тонн.

Згідно з дорученням Кабінету міністрів від 24 квітня 2009 року, "Укрзалізниця" перевозить вугільні вантажі з відстрочкою платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: