"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бернанке рекомендує США та Азії уникати дисбалансу

Вівторок, 20 жовтня 2009, 11:58

Сполучені Штати Америки і країни Азії повинні вжити заходів, які допоможуть запобігти наростання дисбалансу у світовій економічній системі.

Про це заявив голова ради керуючих Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як пише газета Financial Times, голова американського ЦБ вважає, що розбалансування світової фінансової системи та економіки в цілому стала однією з причин кризи, тому різкі відмінності між темпами заощадження, споживання та інвестицій у різних країнах варто нівелювати.

На думку Бернанке, США повинні виробити чітку, послідовну і стійку стратегію, спрямовану на суттєве зниження дефіциту американського держбюджету і уникнути повторень рекордного дефіциту надалі.

США знаходяться в "складній бюджетній ситуації", відзначив Бернанке.

Голова ФРС назвав темпи виходу країн Азії з кризи випереджаючими і висловив упевненість, що ці держави першими остаточно подолають рецесію.

Разом з тим вихід з кризи створює ризики виникнення "мильних бульбашок" на ринках різних активів через значний приплив капіталу до Азії, вважає він.

За словами Бернанке, найгірші випробування кризи залишилися позаду, проте відновлення економіки буде тривалим в тому числі і через збереження високого рівня безробіття в багатьох регіонах.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: