Тимошенко у Львові рекламувала свій Кодекс

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 21:54

Кабінет міністрів має намір розвивати міжбюджетні відносини на користь регіонів, як це визначено в новому Бюджетному кодексі.

Про це заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи на IX Львівському міжнародному економічному форумі, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, новий Бюджетний кодекс дає можливість регіонам мати постійні і прогнозовані бюджети розвитку.

"Це означає, що ми можемо перейти до наступного етапу - до початку серйозних структурних реформ в економіці регіонів, всіх систем комунікацій, всіх систем забезпечення життя людей", - сказала Тимошенко.

Реклама:

При цьому вона підкреслила, що в 2011 році реформа міжбюджетних відносин поглиблюватиметься.

"Ми робитимемо так, щоб фінанси, які залишаються на місцях, були вагомішими для того, щоб місцеве самоврядування виконувало свою головну функцію - забезпечувало життя суспільства", - сказала прем`єр-міністр.

Кажучи про бюджет, Тимошенко висловила сподівання, що підготовлений урядом на базі нового Бюджетного кодексу Державний бюджет на 2010 рік буде прийнятий наступного дня після проведення виборів президента.

"Найімовірніше, цей бюджет буде прийнятий відразу наступного дня після президентських виборів", - зазначила глава уряду.

Тимошенко підкреслила, що сьогодні проблема прийняття бюджету полягає в тому, що Верховна рада практично не працює.

Як повідомлялося, 23 червня Верховна рада прийняла Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (нова редакція).

Законом передбачено формульний розрахунок трансфертів прямих взаємин між державним бюджетом і безпосередньо бюджетами сіл, селищ і міст районного значення.

20 липня президент Віктор Ющенко ветував цей закон і повернув документ до парламенту зі своїми пропозиціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!