Банк регіонального розвитку не зміг подвоїти статутний капітал

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 17:24

Банк регіонального розвитку (БРР) не зміг збільшити статутний капітал у 2 рази, або на 85,317 млн. гривень, - до 170 млн. гривень шляхом додаткового випуску акцій.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на тимчасового адміністратора банку Андрія Яцуру.

"Програма фінансового оздоровлення БРР, затверджена комісією Національного банку України, на жаль, інвестором не виконується. Станом на 2 жовтня інвестор не виконав свої зобов'язання в частині придбання XV емісії акцій та введення в банк грошей у сумі 85,3 млн. гривень. Тому в НБУ подана інформація про невиконання програми і найближчим часом буде розглядатися питання про подальшу діяльність банку або його ліквідацію", - зазначив Яцура.

Як повідомлялося, 4 серпня потенційний інвестор БРР направив тимчасовому адміністратору заявку про намір взяти участь у фінансовому оздоровленні банку.

Реклама:

У вересні НБУ затвердив програму фінансового оздоровлення БРР, яке передбачає додаткову капіталізацію кредитно-фінансової установи на загальну суму 420 млн. гривень. Зокрема, передбачалося збільшення статутного капіталу БРР на 85,3 млн. гривень до 1 жовтня 2009 року і ще на 334,7 млн. гривень - до 1 січня 2010 року.

Банк з 3 серпня почав розміщення акцій додаткового випуску для збільшення статутного капіталу на 85,317 млн. гривень.

НБУ ввів в БРР тимчасову адміністрацію в березні 2009 року, а з 11 вересня продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів БРР на шість місяців - з 24 вересня 2009 року до 23 березня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!