Ляпіна прогнозує, що приватизація ОПЗ "зависне" в судах на роки

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 17:01

Депутат Верховної ради від фракції НУНС Ксенія Ляпіна вважає, що питання про приватизацію Одеського припортового заводу "зависне" в судах.

Про це вона заявила на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Можна прогнозувати, що ОПЗ, як серйозний і важливий об'єкт, зависне в судах, тому що багато років будуть судитися, будуть різноманітні рішення, які суперечать одну одному. І будь-яка спроба провести ще один конкурс буде постійно стикатися з тим, що стоять інвестори, які хотіли б розвивати хімічну галузь і отримувати прибуток, навряд чи будуть брати участь у конкурсі за об'єкт, який має безліч суперечливих судових рішень ", - сказала вона.

Ляпіна зазначила, що час для проведення конкурсу урядом було вибрано невдало і його потрібно було проводити, коли на світових ринках покращиться інвестиційна кон'юнктура для хімічної галузі.

Реклама:

У той же час нардеп упевнена, що і в разі проведення нового конкурсу з приватизації ОПЗ в конкурсі провідну роль будуть грати структури, активовані з "Газпромом".

Як повідомлялося, 29 вересня ТОВ "Нортіма", афілійоване зі структурами Ігоря Коломойського, виграло конкурс-аукціон з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод", запропонувавши на 1 млрд. гривень більше від суми, заявленої Фондом державного майна - суму в 5 млрд. гривень.

Пізніше в той же день комісія ФДМ скасувала результати конкурсу з приватизації ОПЗ.

Ігор Коломойський заявив, що збирається судитися за право володіти ОПЗ. Крім того, в компанії повідомили, що будуть вимагати в суді від Кабінету міністрів і Фонду держмайна відшкодування збитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: