"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Попит на готівкову валюту у вересні скоротився – Нацбанк

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 16:32 -

Середньоденні обсяги чистого попиту на готівкову іноземну валюту у вересні зменшилися у 1,6 раза в порівнянні з серпнем.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

"На готівковому сегменті валютного ринку середньоденні обсяги чистого попиту на іноземну готівку у вересні зменшилися в 1,6 раза порівняно з серпнем. При цьому, курс гривні з продажу доларів США укріпився за місяць на 0,2 % (до 8,3118 гривні за долар)", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, за інформацією НБУ, у вересні спостерігалося збільшення чистого на іноземну валюту по зовнішньоторговельних операціях через сезонне зростання платежів по імпортних контрактах: це підвищувало чистий валютний попит на міжбанківському ринку.

Реклама:

У повідомленні також вказується, що НБУ у вересні продав на аукціонах за пільговим курсом для підтримки платежів населення за кредитами 240 млн. доларів, майже 3 млн. швейцарських франків і 1,1 млн. євро.

Офіційний курс гривні до долара у вересні знизився на 0,26% - до 8,01 долара за гривню, до євро - на 1,55%, до 11,6537 гривні за євро, а відносно російського рубля - на 5,18%, до 2,6618 гривні за 10 рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: