"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газ України" нагадує теплокомуненерго про борги

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 13:58

ДК "Газ України" укладатиме договори на постачання природного газу у опалювальному сезоні 2009-2010 років лише з підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ), які повністю розрахувалися за спожитий природний газ.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

Водночас, "Газ України" відзначає незадовільний рівень погашення заборгованості теплопостачальних підприємств перед початком нового опалювального сезону.

Так, за даними компанії, станом на 30 вересня заборгованість підприємств ТКЕ за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2008-2009 років становить понад 2,77 млрд. гривень - рівень оплати складає лише 69%.

Реклама:

Найбільшу заборгованість перед ДК "Газ України" за природний газ мають підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Одеської областей. Низьким є також рівень розрахунків підприємств ТКЕ Рівненської, Кіровоградської, Закарпатської, Черкаської, Херсонської та інших областей.

У компанії наголосили на зростанні заборгованості АЕК "Київенерго": борг за спожитий у 2008-2009 роках природний газ перевищує 768,7 млн. гривень, рівень оплати у 2009 році - лише 56%.

Серед підприємств ТКЕ, заборгованість яких за спожитий газ перевищує 100 млн. гривень, у компанії називають: "Донецькміськтепломережа", Запорізький концерн "Міські теплові мережі", "Донецьктеплокомуненерго", "Харківські теплові мережі", "Криворіжтепломережа", "Теплопостачання міста Одеси", "Криворізька ТЕЦ", ЗАТ "ТЕЦ-3" (м. Харків).

"ДК "Газ України" звертає увагу керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ на необхідність терміново провести розрахунки за поточне споживання і погасити заборгованість за природний газ, використаний у опалювальному сезоні 2008-2009 років", - наголошується у повідомленні.

У прес-службі нагадують, що, відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів від 27 грудня 2001 року, імпортований природний газ реалізується в Україні лише за умови стовідсоткової оплати споживачами використаного природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!