"ЛУКОЙЛ" таки зупинив одеський завод

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 11:28

Нафтопереробний завод ПАТ "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ", який належить російській компанії "ЛУКОЙЛ", припинив виробництво нафтопродуктів через дефіцит сировини.

Про це сказав прес-секретар російського ВАТ "ЛУКОЙЛ" Дмитро Долгов, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на Reuters.

"Випуск нафтопродуктів припинено. Завод зупиняється", - сказав він.

Як повідомлялося, 1 жовтня "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ" заявив про намір зупинити виробництво через зміни маршруту постачання російської нафти.

Реклама:

За словами представника НПЗ, новий маршрут передбачав дорожчання транспортування нафти на 6,5 долора за тонну.

Після цього ВАТ "Укртранснафта" закликало представників російської нафтової компанії "ЛУКОЙЛ" повернутися за стіл переговорів і цивілізованим шляхом знайти спільне взаємовигідне розв'язання проблеми постачань нафти на Одеський НПЗ.

На початку вересня 2009 року "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ" вже заявляв про те, що ВАТ "Укртранснафта" змушує підприємство імпортувати нафту за невигідним маршрутом.

Упродовж серпня "Укртранснафта" неодноразово зверталася до компанії з пропозицією перейти на транспортування нафти за маршрутом "32-й кілометр держкордону України з Білоруссю - Одеський НПЗ". Зокрема, 31 серпня підприємство одержало чергове офіційне повідомлення про те, що з 1 жовтня постачання нафти на НПЗ здійснюватиметься за новим маршрутом.

При цьому "Укртранснафта" повідомила, що йдеться не про нав`язування нового маршруту, а про можливість транспортування нафти за ще одним альтернативним маршрутом. За інформацією "Укртранснафти", вибір маршруту, за яким може здійснюватися транспортування нафти на Одеський НПЗ, залежить від дій російського оператора магістральних нафтопроводів АК "Транснафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: