Семенюк: ситуація з ОПЗ - розіграна Тимошенко комедія

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 10:18

Екс-голова Фонд держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що Одеський припортовий завод намагалися продати на не правових підставах.

"Упевнена, що ситуація з продажем ОПЗ - це комедія, розіграна прем'єр-міністром", - сказала вона в програмі "Я так думаю" у четвер, повідомляє прес-служба Соцпартії.

"Ну не може проходити приватизація прибуткового об'єкта на підставі "писульки" прем'єра. Це неправова підстава, і продаж ОПЗ від цього стає "каламутним", - заявила Семенюк.

Вона дивується: "Як можна продавати стратегічне підприємство, коли діє "заборонний" указ президента №200, коли діє рішення РНБО?".

Реклама:

"Тобто, Тимошенко діяла поза правовим полем", - упевнена екс-голова ФДМ.

Семенюк заявила, що у випадку продажу Одеського припортового заводу йдеться про "політичне замовлення" і необхідно з'ясувати, від кого це замовлення йшло, оскільки Тмошенко "пішла на відкрите порушення норм закону".

Екс-голова ФДМ побоюється, що трудовий колектив ОПЗ "ризикує повторити долю "Луганськтепловозу", який у 2001-м року було продано нинішньому бютівцю Костянтину Жеваго за 43 мільйони... після чого почалася, і до 2005-го року, йшла судова тяганина".

Семенюк заявила, що має намір у судовому порядку оскаржувати підсумки "аукціону" з продажу ОПЗ.

Вона нагадала, що пройшла 21 судове засідання, щоб домогтися повернення в держвласність "Криворіжсталі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: