"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для Тимошенко написали сценарій запрошення інвесторів

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 09:12

Національне агентство з іноземних інвестицій та розвитку ("Укрзовнішінвест") розробило для уряду програму із залучення в 2010 році зовнішніх інвестицій на суму 12 млрд. доларів для реалізації інфраструктурних проектів.

Про це на IX Львівському міжнародному економічному форумі заявив радник прем'єр-міністра з питань іноземних інвестицій Владислав Каськів, пише газета "Комерсант-Україна".

"В основі програми - реалізація 10 великих інвестиційних проектів на загальну суму 7 млрд. доларів. У числі пріоритетних будуть аграрні проекти", - сказав він.

Крім того, за словами Каськіва, будуть відібрані 40 проектів, на реалізацію яких необхідно ще 5 млрд. доларів.

Реклама:

"Це будуть прямі іноземні інвестиції. Якщо держгарантії і будуть використовуватися, то тільки як стимулюючий фактор - ці проекти повинні мати виключно прибуткову основу", - уточнив він.

Прийняти постанову Кабміну про механізм відбору стратегічних проектів планується, за його словами, через кілька днів.

Відібрані проекти будуть представлені на Національному інвестиційному форумі у червні 2010 року.

Паралельно будуть проведені road-show у 42 світових фінансових центрах. З них на Північну і Південну Америку, а також Європу припадає 7 і 12 таких міст-центрів відповідно. Половину зустрічей, які можуть бути проведені за два місяці, планується організувати в 11 містах Південно-Східної Азії, 7 містах Близького Сходу, а також в Африці та Австралії.

"Укрзовнішінвест" здійснюватиме медіапідтримку програми. Планується висвітлення можливостей України в таких виданнях, як Financial Times, The Economist, fDi Magazine, а також пряма реклама на BBC, CNN, Euronews.

Частиною програми стане створення інвестиційних агентств, які на регіональному рівні будуть працювати з інвесторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: