"Укртранснафта" не крала нафту з труби – голова правління

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 08:49

Голова правління ВАТ "Укртранснафта" Олександр Лазорко може документально спростовати звинувачення голови Головного контрольно-ревізійного управління (ГоловКРУ) Миколи Сивульського щодо завдання державі збитків на 40 млн. гривень внаслідок викачування нафти з нафтопроводу на ділянці "Мічурінськ-Кременчук".

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "УНІАН".

"Керівництву "Укртранснафти" незрозумілі необгрунтовані закиди ГоловКРУ, оскільки протягом останніх трьох тижнів фахівці контрольного відомства здійснювали комплексну перевірку ВАТ "Укртранснафта" за період останніх півтора років", - сказав він.

При цьому Лазорко відзначив, що станом на початок вересня жодних порушень у роботі товариства не виявлено, збитків державі не завдано, про що свідчить відповідна довідка ГоловКРУ.

Реклама:

Разом з тим, щодо нібито зникнення нафти з нафтопроводу на ділянці "Мічурінськ-Кременчук" Лазорко заважив, що ця нафта знаходиться на відповідальному зберіганні на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), що також добре відомо Сивульському.

Він додав, що станом на 6 годину ранку 1 жовтня спільною комісією фахівців ВАТ "Укртранснафта", ЗАТ "Укртатнафта" і НАК "Нафтогаз України" за участю одного із заступників голови правління НАКу було здійснено контрольне замірювання зазначених об'ємів нафти, про що складено відповідний інвентаризаційний акт, який підписали усі члени комісії.

Керівник "Укртранснафти" також висловив здивування з приводу необгрунтованих закидів, які кидають тінь не лише на нього особисто, а й завдають непоправної шкоди діловій репутації та іміджу ВАТ "Укртранснафта" як прогнозованої і надійної компанії.

Як повідомлялося, у четвер Микола Сивульський заявив, що ГоловКРУ ініціює притягнення до відповідальності посадових осіб ВАТ "Укртранснафта" за нанесення державі збитків.

За словами Сивульського, прямі збитки, завдані державі, становлять 40 млн. гривень, а непрямі ще підлягають оцінці, оскільки представників ГоловКРУ не допустили на ЗАТ "Укртатнафта", де, за припущенням Головного контрольно-ревізійного управління, повинна була зберігатися технологічна нафта, яку відтіснили з однієї з ділянок нафтопроводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!