Світовий банк готує 10 проектів для банків України

Понеділок, 19 жовтня 2009, 17:47

Міжнародна фінансова корпорація (IFC, група Світового банку) планує реалізувати близько 10 проектів у банківському секторі України в 2010 фінансовому році.

Про це заявили в представництві IFC в Україні з посиланням на голову представництва Олену Волошину, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У цьому фінансовому році ми плануємо реалізувати близько 10 проектів у банківському секторі, з огляду на вже розпочаті проекти. Ми орієнтуємося на співпрацю з системними банками, а також із середніми фінустановами, які працюють у певних нішах або ж мають продукти, яких немає в інших банків" , - сказала вона.

При цьому Волошина уточнила, що IFC планує кредитувати українські банки, підтримуючи їх ліквідність, вливати гроші в капітал, а також працювати з проблемними активами.

Крім того, IFC вивчає можливість впровадження нових продуктів з кредитування банків з метою підтримки реального сектору економіки.
Зокрема, мова йде про відновлення кредитування малого і середнього бізнесу, мікрокредитування, фінансування страхового бізнесу, у тому числі страхування сільгоспризиків.

Згідно з повідомленням, в 2010 фінансовому році IFC має намір збільшити інвестиції в Україну більш ніж удвічі - до 0,5 млрд. дол.

Реклама:

Минулого фінансового року (з липня 2008 року до червня 2009) IFC інвестувала в українську економіку 192 млн. дол.

Як повідомлялося, в поточному році два українські банки стали партнерами IFC в рамках програми торгового фінансування - в жовтні IFC надала 20 млн. дол. OTP Банку, а в липні - 40 млн. Укрексімбанку.

У липні IFC також надала 20 млн. дол. Мегабанку для зміцнення капіталу і посилення його ліквідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: