"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонер вимагає відшкодувати "Кримському титану" інвестиції

Понеділок, 19 жовтня 2009, 11:18

Німецька Ostchem Germany GmbH, яка володіє 50% -1 акція ЗАТ "Кримський титан", вважає, що Міністерство промислової політики України має компенсувати інвестиції компанії в Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Ostchem.

Згідно з повідомленням, у компанії були здивовані оприлюдненою раніше в пресі заявою Мінпромполітики про те, що воно не має наміру компенсувати "Кримському титану" інвестиції в ГЗК і ГМК.

"Питання зроблених орендарем поліпшень і їх компенсації власником майна регулюється не договором оренди, а законом "Про оренду державної і комунальної власності", - вважають в Ostchem.

Реклама:

У компанії поки не готові повідомити про суму, яка може бути заявлена до компенсації, але уточнили, що інвестиції в ГЗК і ГМК за п'ять років оренди склали більше 0,5 млрд. гривень. У результаті обидва підприємства збільшили випуск основної продукції і податкові відрахування.

"Податкові відрахування державі від Іршанського ГЗК зросли в 5,5 разів, Вільногірському ГМК - в 2,5 рази", - зазначено в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: