Івано-Франківськ для модернізації аеропорту продав гелікоптер

Понеділок, 19 жовтня 2009, 10:44

У Івано-Франківську почалася модернізація аеропорту.

Зокрема, для розширення рульових доріжок аеропорту облрада вже виділила 2,39 млн. гривень, отримані від продажу гелікоптера, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу облради.

Згідно з повідомленням облради, у зв'язку з проведенням футбольних матчів Євро-2012 у Львові, Івано-Франківський аеропорт набуває статус запасного і з 2010 року облрада очікує надходження 22 млн. гривень з держбюджету на його модернізацію.

За ці кошти облрада розраховує замінити світло-сигнальну систему аеропорту, облаштувати додаткові стоянки для літаків, реалізувати інші проекти.

Реклама:

Також облрада розраховує, що витрати щодо облаштування сучасного міжнародного залу та придбання додаткової техніки для аеропорту візьме на себе інвестор.

Для координації робіт з модернізації аеропорту облрада і облдержадміністрація створили спільну раду, яку очолили перший заступник і заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Юрій Бодоряк і Тарас Парфан, заступник голови облради Остап Дзеса.

Як відомо, з 1 квітня 2010 року у зв'язку із закриттям аеропорту у Львові частина авіарейсів буде переведена до Івано-Франківська.

Майновий комплекс обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ" з 2005 року перебуває в оренді ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

У червні 2009 року Івано-Франківська облрада дозволила "Нафтохіміку Прикарпаття" реалізувати гелікоптер Мі-8Т експертною вартістю 4,0796 млн. гривень, який є частиною цілісного майнового комплексу аеропорту.

З 1 січня 2006 року Івано-Франківська облрада самостійно розпоряджається майном територіальних громад міст, сіл та селищ області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: