"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дубина: Умови надання кредиту ЄБРР – поза компетенцією "Нафтогазу"

Субота, 17 жовтня 2009, 16:01

Надання кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку на закачування природного газу в підземні сховища залежить від умов, виконання яких - поза компетенцією НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня" голова правління компанії Олег Дубина.

За його словами, 31 липня Єврокомісія, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк і МВФ підписали "Спільну заяву про наміри щодо підтримки реформи газового сектора в Україні і купівлі газу з Росії".

"За умовами заяви, 2009 року можна було розраховувати на отримання "Нафтогазом України" кредитів від ЄБРР і ЄІБ під низькі відсотки під державну гарантію. На 2009 рік ЄБРР пропонує 300 млн. доларів, на 2010 - 450 млн.", - повідомив Дубина.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що умови надання кредиту виходять за виключно фінансові межі.

"Загалом питання кредиту ЄБРР виходить за фінансові рамки. ЄБРР висунув ряд дуже серйозних вимог із реформування газового ринку. Що стосується "Нафтогазу України", то практично всі умови виконано", - заявив голова правління "Нафтогаза".

Він підкреслив, що найбільш важливі умови надання кредитів виходять за рамки компетенції "Нафтогазу".

"Основні проблемні питання щодо кредитів міжнародних фінансових організацій перебувають поза компетенцією НАК "Нафтогаз України", - заявив Дубина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!