Дубина: Ми допросилися, щоб росіяни заявили про санкції

Субота, 17 жовтня 2009, 10:17

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина вважає, що Україна сама "допросилася" погроз від Росії про висування штрафів за недобір газу.

Про це він заявив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Насправді питання про штрафи і про все інше - це предмет обговорення. Але Росія жодного разу першою не говорила про штрафи. Жодного разу! Поки ми усім миром українським не вмовили їх: ну почніть нарешті говорити про штрафи хоча б щось", - сказав він.

"Парадоксальна країна... Тепер вони почали говорити про штрафи. Тому що ми допросилися, щоб росіяни заявили про висування штрафних санкцій. Тепер не знаємо, що робити", - додав Дубина.

Реклама:

На запитання, як здійснюються щомісячні платежі "Газпрому" і звідки беруться кошти при недоплатах за використаний в Україні газ, він відповів: "Платимо грошима. Купуємо валюту і платимо".

"Кажуть - НАК зірвала курс національної валюти в країні. НАК жодним чином курсу гривні зірвати не може, тому що НАК купує валюту через уповноважений банк у Нацбанку, і компанія кладе товар на склад. А товар не дає зростання курсу долара", - запевнив Дубина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!