"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" не винен у коливаннях валютного курсу - Дубина

Субота, 17 жовтня 2009, 09:24

НАК "Нафтогаз України" закачала у підземні сховища 26,3 млрд. кубометрів природного газу.

Про це заявив голова правління компанії Олег Дубина в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"99% газу в ПХГ належить НАКу. Усього 26,3 млрд. кубометрів. Можливо, закачаємо до листопада ще 1-1,5 млрд. кубометрів газу власного видобутку, якщо дозволять погодні умови. Тому що, як бачите, схоже, доведеться включати систему на відбір газу", - заявив Дубина.

Він також повідомив ціну, за якою "Нафтогаз" купує газ у російського "Газпрому".

Реклама:

"Контрактна ціна природного газу, яка діє з 1 жовтня 2009 року на кордоні Україна/Росія, складає 208,12 доларів за 1000 кубометрів", - заявив Дубина.

Також він повідомив, що в першому кварталі 2010 року, зважаючи на подорожчання нафти, слід чекати і збільшення ціни на газ в середньому на 70-80 доларів.

В той же час зросте і тариф на транзит російського газу, заявив голова правління "Нафтогазу". 

"За попередніми розрахунками, з урахуванням паливної складової газу рівень тарифу на транзит 2010 року може становити 2,68-2,7 доларів  за 1000 кубометрів на 100 км", - упевнений він.

При цьому Дубина підкреслив, що НАК "Нафтогаз України" забезпечує своєчасне і повне надходження коштів за газ на рахунки "Газпрому", а звинувачення компанії в тому, що вона сприяла обвалу національної валюти - абсолютно безпідставні.

"Платимо ("Газпрому") грошима. Купуємо валюту і платимо. Кажуть - НАК зірвала курс національної валюти в країні. НАК жодним чином курсу гривні зірвати не може, тому що НАК купує валюту через уповноважений банк у Нацбанку, і компанія кладе товар на склад. А товар не дає зростання курсу долара", - заявив керівник правління НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!