Мінфін відмовив МВФ в урізуванні соцвиплат в Україні

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 17:00

Міністерство фінансів України поінформувало керівництво місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) про неможливість скорочення розміру соціальних видатків державного бюджету.

Така позиція була висловлена у четвер під час зустрічі керівництва Мінфіну з керівником місії МВФ Джейлою Пазарбашіоглу, пише газета "Дело" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Було досягнуте порозуміння в тому, що у зв'язку з впливом на економіку України світової фінансово-економічної кризи, держава постає перед новими викликами і загрозами, для подолання негативних наслідків яких необхідна концентрація зусиль усіх органів державного управління. Представників МВФ було поінформовано, що соціальні витрати держави є захищеними статтями бюджету та їх скорочення проводитися не будуть", - йдеться у повідомленні.

На зустрічі було також обговорено питання фіскального сектора, зокрема з'ясовано погляди сторін щодо бюджетної політики, питань фінансування бюджетного дефіциту, стратегії управління державним боргом, адміністрування податкових платежів, пенсійної реформи та інші.

Реклама:

Місія буде продовжувати свою роботу на технічному рівні з метою формування єдиної позиції щодо прогнозу макроекономічних трендів в найближчій перспективі.

Як відомо, місія МВФ буде знаходиться в Києві з 12 до 24 жовтня. Експерти фонду повинні оцінити виконання показників критеріїв ефективності програми stand-by згідно з меморандумом про економічну і фінансову політику від 23 липня 2009 року, підписаним між Україною і МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!