"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ пролонгував рефінансування Промінвестбанку

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 16:37

Національний банк України пролонгував Промінвестбанку (ПІБ) рефінансування на загальну суму 2,3 млрд. гривень з метою підтримки його гривневої ліквідності.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на першого заступника голови правління ПІБ В'ячеслава Юткіна.

"Після того, як в ПІБ був заведений додатковий капітал на суму 500 млн. доларів, НБУ прийняв рішення пролонгувати банку до 1 вересня 2010 стабілізаційний кредит на суму 1 млрд. гривень, який повинен був погашатися 31 серпня, і до 1 жовтня 2010 року транш рефінансування на 1,3 млрд. гривень, який повинен був погашатися 28 вересня", - сказав банкір.

За його словами, ПІБ направить ці кошти на підтримку ліквідності і кредитування клієнтів в узгоджених із НБУ обсягах.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці вересня до Промінвестбанку надійшли кошти від найбільшого акціонера - російського Внєшекономбанку - у розмірі 500 млн. доларів, що дозволило наростити статутний капітал банку до 5,3 млрд. гривень. При цьому частка ВЕБ в статутному капіталі ПІБ збільшується до 93,84%.

Істотна капіталізація ПІБу є однією з основних умов, передбачених планом його фінансового оздоровлення.

Промінвестбанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами на 1 липня 2009 року є Внєшекономбанк (75% акцій) і ТОВ "Сигнус" (дочірня компанія австрійського Slav AG, 12,37%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: