"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафта" просить заарештувати майно боржника

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 15:52

Компанія "Укртатнафта" просить відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Донецькій області заборонити внесення будь-яких змін у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб щодо компанії "УТН-Схід".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу "Укртатнафти".

Відповідно до повідомлення, "Укртатнафта" просить виконавчу службу відкрити провадження на підставі ухвали Господарського суду Києва від 22 вересня, яка була прийнята в забезпечення позовів "Укртатанафти" до компанії "Схід", яка володіє 96,77% "УТН-Схід", про стягнення 3 млн. гривень штрафних санкцій.

Ця заборона не дасть змогу реєстраторам вносити зміни до складу учасників "УТН-Схід".

Реклама:

"Укртатнафта" побоюється, що якщо ці забезпечувальні заходи не будуть застосовані, то у разі прийняття судом позитивного рішення по суті позову його виконання може бути серйозно утруднене або неможливе.

"Визначення Господарського суду про застосування заходів забезпечення є документом, який підлягає виконанню державною виконавчою службою згідно з п.2 ч.2 ст.3 Закону України від 21.04.1999 р. № 606-ХІ "Про виконавче провадження", - сказано в заяві "Укртатнафти".

Як повідомлялося, у липні "Укртатнафта" заявила, що компанія "УТН-Схід" порушує зобов'язання із використання бренду "Укртатнафта" на своїх АЗС, зокрема незаконно використовує його на 15 автозаправних станціях, продає під брендом "Укртатнафта" паливо сторонніх виробників, а також самовільно присвоїла собі статус дилера АТ "Укртатнафта".

У серпні "Укртатнафта" заявила про розірвання ліцензійного договору на використання торговельної марки "Укртатнафта" з ТОВ "УТН-Схід".

22 вересня Госпсуд Києва у забезпечення позовів "Укртатнафти" заборонив торгувати на 103 автозаправках мережі "УТН-Схід" при використанні ними бренду "Укртатнафта", а також заарештував майно ТОВ у вигляді цих же автозаправок.

На початку жовтня "УТН-Схід" заявила, що Господарський суд Києва зняв арешт із 103 автозаправних станцій компанії, водночас представник "Укртатнафти" повідомив, що касаційна скарга "УТН-Схід" очікує розгляду в касаційній інстанції, а всі забезпечувальні заходи, включаючи арешт майна компанії залишаються чинними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: