"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луценко послав більше людей до банку "Надра"

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 15:11

Міністерство внутрішніх справ невідкладно на прохання Генеральної прокуратури виділило додаткові сили із числа оперативних працівників до складу слідчо-оперативної групи, що розслідує кримінальну справу, пов'язану зі зловживанням службовим становищем посадовими особами банку "Надра".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу МВС.

За даними прес-служби, розслідування ведеться за фактами привласнення службовцями 2 комерційних структур коштів, отриманих ними як кредити в банку "Надра".

У серпні Генпрокуратура порушила справу за статтями 191 (привсланення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 205 (фіктивне підприємництво), 366 (службова підробка) Кримінального кодексу.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, уже встановлено, що внаслідок протиправних дій службовців комерційних структур і інтересам банку, і його вкладникам були завдані збитки на суму 384 млн. гривень.

Зараз установлені й оголошені в розшук 4 особи, причетні до цих злочинів.

Водночас перевіряються й інші епізоди можливої протиправної діяльності службовців банку під час кредитування юридичних і фізичних осіб.

Як повідомлялося, у жовтні Генпрокуратура оголосила в розшук колишнього голову правління банку "Надра" Ігоря Гіленка за підозрою в привласненні й розтраті коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: