Григоришин вимагає заставу за ОПЗ через суд

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 14:40 -

ТОВ "Фрунзе-Флора", контрольоване бізнесменом Костянтином Григоришиним, подало позов до Господарського суду Києва про витребування з Фонду держмайна (ФДМ) 400 млн. гривень (понад 50 млн. доларів), які були перераховані компанією в якості гарантії для участі в конкурсі з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Позов зареєстрований судом 14 жовтня , повідомляє прес-служба підприємства.

У повідомленні наголошується, що вимоги "Фрунзе-Флора" спираються на договір про умови і порядок повернення конкурсної гарантії, укладений з ФДМ 22 вересня.

"Відповідно до угоди, якщо конкурс буде зупинений або якщо "Фрунзе-Флора" направить письмову заявку до моменту затвердження переможця конкурсу, ФДМ зобов'язаний повернути конкурсну гарантію в повному розмірі не пізніше трьох робочих днів з дати отримання письмової заяви "Фрунзе-Флори", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі наголошують, що "Фрунзе-Флора" неодноразово зверталася до ФДМ з письмовою заявкою про повернення конкурсної гарантії, перше звернення компанії датований 29 вересня. Однак кошти не повернуті компанії до цього часу.

Крім суми конкурсної гарантії, компанія також оцінює всі негативні фінансові наслідки невиконання ФДМ своїх зобов'язань.

"Не виключено, що "Фрунзе-Флора" зазнає значних збитків у зв'язку з простроченням повернення суми конкурсної гарантії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з продажу 99,567% акцій ОПЗ 29 вересня відмовилася визнати ТОВ "Нортіма", пов'язане з бізнесменом Ігорем Коломойським, переможцем конкурсу.

"Нортіма" запропонувала за пакет 5 млрд. гривень при стартовій ціні 4 млрд. гривень. Компанія заявила, що буде домагатися в суді укладення договору купівлі-продажу.

Заставу у розмірі 400 млн. гривень отримав назад лише один з трьох учасників конкурсу - російське ТОВ "Азот-Сервіс", яке є "дочкою" ВАТ "СИБУР Холдинг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: