З дерибаном 10 мільярдів розбереться Конституційний суд

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 14:25

Закон про зміни до державного бюджету на 2009 рік, які стосуються фінансування підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року за рахунок авансування прибутку Нацбанку України у розмірі 9,8 млрд. гривень, опротестовано в Конституційному суді.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на директора департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергія Круглика.

"Є відповідне подання на опротестування закону в Конституційному суді. У прийнятому законі є колізія із законом про Нацбанк в частині бюджету НБУ", - сказав він.

"НБУ працює в рамках затвердженого Радою НБУ бюджету. Нацбанк буде виконувати перерахування реальної різниці між доходами та витратами відповідно до цього бюджету. Остаточне рішення прийме правління Нацбанку на своєму засіданні в понеділок", - пояснив Круглик.

Реклама:

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до Закону "Про державний бюджет на 2009 рік" і деяких інших законів України" набув чинності 15 жовтня.

Положеннями цього законодавчого акта передбачається перерахування Нацбанком до держбюджету протягом трьох днів з дня його вступу в силу не менше 3,4 млрд. гривень. Ще 3,4 млрд. гривень повинні бути перераховані НБУ до 20 жовтня і 3 млрд. гривень - до 10 грудня.

У вересні 2009 року Рада НБУ затвердила зміни до кошторису Нацбанку на 2009 рік, якими передбачила, що перевищення доходів над витратами центрального банку в 2009 році складе 600 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: