"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підтверджено гігантські запаси газу в Туркменістані

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 12:25

Президент британської аудиторської компанії Gaffney, Cline & Associates Пітер Гаффн в Ашгабаті підтвердив наявність у Туркменістані гігантських запасів природного газу.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на Туркменське телебачення.

За словами Гаффні, експерти компанії, яка проводила аудит газових родовищ Туркменістані, оцінюють запаси родовища Південний Іолотань-Осман на південному сході країни до 14 трлн. кубометрів газу.

"Це виводить родовище Південний Іолотань-Осман по запасах сировини на четверте місце у світі", - заявив він.

Реклама:

Як відомо, 13 жовтня російська газета "Время новостей" повідомила, що дані про запаси відкритого в 2007 році гігантського родовища газу Південний Іолотань-Осман на південному сході Туркменістані могли бути завищені в два-три рази через некомпетентність туркменських експертів.

Помилки у геологорозвідувальних даних, за інформацією газети, призвели до звільнення міністра нафтогазової промисловості країни Аннагули Дерьяєва та інших керівників галузі у понеділок, 12 жовтня.

Запаси газу родовища Південний Іолотань-Осман спочатку оцінювалися Туркменістаном у 7 трлн. кубометрів. Пізніше статус "гігантського" за родовищем закріпила компанія Gaffney, Cline & Associates, яка провела його незалежний аудит.

До відкриття цього родовища всі доведені запаси природного газу в Туркменістані не перевищували 7 трлн. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!