"О'кей" не повертає борги постачальникам

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 09:30

"О'кей-Україна" не розраховується за поставлений товар на суму близько 130 млн. грн.

Про це пише видання "Комерсант-Україна" з посиланням на інформацію від постачальників мережі.

"Ми опинилися в безвихідній ситуації, - говорить ген директор "Фрі Тайм Спорт"(постачальник спорттоварів для "О'кей") Вадим Ігнатов.- Зв'язатися із співробітниками мережі ми не можемо, вони були звільнені одразу після закриття магазинів. А мобільний телефон керівника люксембурзької Expert Capital SA (володіє компанією) естонського підприємця Рауля Паруска не відповідає".

Не можуть постачальники отримати і товарні залишки - після закриття магазинів вони були вивезені.

Телефони Expert Capital в четвер протягом дня не відповідали. А в девелоперській компанії "Панорама груп", яка входить до Expert Capital, відповіли, що спробують надати коментарі керівництва управляючої компанії до кінця наступного тижня.

До закриття гіпермаркетів власники влаштували розпродаж товару, в результаті якого нібито виручили близько 5 млн. грн., говорить один з постачальників, гендиректор компанії "Анікс" (дистрибутор Nivea в Центральній Україні) Олександр Гонін.

"Ці гроші нам пообіцяли направити на погашення боргу. Але ми їх так і не побачили", - додає він.

За даними постачальників, одна з небагатьох компаній, якій вдалося повернути частину коштів, став ТД "Мегаполіс" (ексклюзивний дистрибутор горілки "Хортиця").

"Компанія" О'кей "виплатила основну частину боргу, решта буде погашена згідно з нашими попередніми домовленостями", - говорить комерційний директор ТД "Мегаполіс" Олексій Тихонов.

Серед кредиторів мережі були такі великі компанії, як Nestle, "Баядера" і "Зевс".

"Сума боргу досить серйозна для компанії. Наші юристи готують позови", - говорить прес-секретар "Нестле-Україна" Геннадій Радченко.

За словами Ігнатова, з 130 млн. грн. близько 30 млн. грн. вже відсудили, але оплату за виграними позовами до цих пір не зроблено.

Тим часом, за даними постачальників, "О'кей-Україна" розплатилася або домовилася про реструктуризацію боргу перед банками за кредитами на набагато більшу суму - близько 400 млн. грн.

"За нашими даними, частина боргу перед банками була погашена готівкою. Ще частина буде погашатися за рахунок здачі в оренду торгового обладнання, яке знаходилося в заставі у банків і зараз використовується мережею Auchаn", - говорить Вадим Ігнатов.

За словами постачальників, основними кредиторами мережі є Укрсиббанк і банк "Фінанси та кредит".

"В даний час заборгованість "О'кей-Україна" перед банком відсутня. У заставі в нас було обладнання, яке викупив Auchan", - підтвердив начальник управління із зв'язків із громадськістю "Фінанси та Кредит" Наталя Нападовська.

Для захисту своїх інтересів постачальники в Києві, Запоріжжі та Харкові подали заяви у відділення прокуратури, вимагаючи порушити кримінальні справи відносно власників "О'кей-Україна" за фактом шахрайства

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: