"Укрзалізниця" скаржиться на відсутність "взаєморозуміння" з металургами

Четвер, 15 жовтня 2009, 14:57 -

Державна компанія "Укрзалізниця" заявляє про невиконання підприємствами гірничо-металургійного комплексу умов меморандуму про взаєморозуміння.

Про це йдеться в прес-релізі "Укрзалізниці".

"Значно зросла ціна на металопродукцію, яка закуповується для потреб залізничниць", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд і представники підприємств ГМК у листопаді 2008 року підписали меморандум взаєморозуміння з метою нормалізації ситуації в галузі.

Реклама:

У рамках меморандуму уряд постановою ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонувало Національній комісії з регулювання електроенергетики припинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Спочатку постанова була прийнята на період до 1 січня 2009 року, потім продовжено на перший квартал 2009 року, на початку квітня - до 1 липня 2009 року, в кінці червня - до 1 жовтня 2009 року.

Пізніше Кабінет міністрів пролонгував меморандум порозуміння з підприємствами ГМК до кінця 2009 року, обговоривши, зокрема, що надання преференцій підприємствам буде здійснюватися у разі реалізації ними металопродукції на внутрішньому ринку за цінами не вище експортних.

Згідно з повідомленням, рентабельність "Укрзалізниці" за підсумками 2009 року складе близько 0,64%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: