"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Forbes назвав авторитетів у світі бізнесу

Четвер, 15 жовтня 2009, 14:19

Американське видання Forbes склало рейтинг найбільш авторитетних імен у світі бізнесу.

У списку найбільш авторитетних бізнес-експертів виявилося три мільярдера, шість економістів і один журналіст, пише видання "Дело".

Перше місце в списку дісталося академіку Університету штату Мічиган Сі Кей Прахалад, який у своїх роботах розглядав питання відповідальності бізнесу та його ролі в боротьбі з голодом і бідністю у світі.

На друге місці опинився професор Прінстонського університету Пол Кругман - один з небагатьох, які зуміли дати точні економічні прогнози під час рецесії.

Реклама:

Далі в списку - академіки школи бізнесу Кім Чен і Рене Моборн. Їх авторству належить робота "Стратегія блакитного океану", в якій переосмислюється конкурентне бізнес-середовище.

Рейтинг Forbes продовжили лауреат Нобелівської премії миру в 2006 році Мухаммед Юнус, засновник "Банку для бідних" Grameen. Також академік Університету Норсвест Філіп Котлер, автор "Біблії" маркетингу, і Гері Хемел-економічний консультант і творець некомерційного інтернет проекту Mlab, мета якого зробити більш відкритими світові ринки.

Що стосується підприємців, четверте місце в рейтингу дісталося директору американської компанії Apple Стіву Джобсу, який розробляє і пропонує світу нові революційні продукти.

Найбагатша людина в світі Біл Гейтс посів сьоме місце. Минулого року він відійшов від активного управління компанією Microsoft і зайнявся благодійністю.

У списку виявився також мільярдер, засновник Virgin Group Річард Бренсон, який інвестує мільярди доларів у розробку чистого палива для ракетопланів, які незабаром зможуть доставити мандрівників на орбіту Землі.

У рейтингу найбільш авторитетних бізнес-експертів виявився також журналіст, колумніст журналу New Yorker Малколм Гледуіл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: