План України задовольнив Європу

Четвер, 15 жовтня 2009, 13:35

Експерти Європейської Комісії позитивно сприймають техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) і плани з реалізації Євро-Азійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі аверсного використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

Про це агентству "УНІАН" сказав представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

У повідомленні наголошується, що 14 жовтня в Європейській Комісії на експертному рівні обговорили ТЕО ЄАНТК.

"ТЕО і плани з реалізації ЄАНТК на базі аверсного використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в контексті диверсифікації маршрутів в Європі сприйняті позитивно", - зазначив Соколовський.

Реклама:

При цьому він додав, що також експерти визначилися щодо потенційних механізмів залучення Євросоюзу до реалізації проекту, зокрема в рамках ініціативи "Східне партнерство".

Презентація ТЕО ЄАНТК відбулася за участі керівництва СП "Сарматія", представника британської компанії "Гренхерн" - виконавця ТЕО, експертів Єврокомісії, представників секретаріату президента України і представництва України при ЄС.

"Європейська сторона позитивно сприйняла факт практичної реалізації недавніх домовленостей президента України Віктора Ющенка і президента Азербайджану Ільхама Алієва про постачання азербайджанської нафти в Україну", - підкреслив Соколовський.

Соколовський також повідомив, що європейські експерти схвалили ініційований головою Української держави і закладений в основу ТЕО підхід відносно поетапної реалізації ЄАНТК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!