Держава відбиратиме проекти під пільгове інвестування

Четвер, 15 жовтня 2009, 13:06

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа (ДІФКУ) оголошує про початок конкурсного відбору інвестиційних проектів для надання фінансування.

Відповідно до прес-релізу ДІФКУ, прийом заявок буде здійснюватися з 12 жовтня по 10 листопада 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Фінансування може здійснюватися за допомогою пільгового кредитування або шляхом надання державних гарантій на залучення інвестицій.

ДІФКУ, виконуючи завдання з реалізації державної інвестиційної політики, в 2009 році зможе надати фінансування в обсязі до 8 млрд. грн. (згідно з постановою Кабінету міністрів).

"Однак все буде залежати від позичальника і якості підготовлених інвестиційних проектів. За дорученням прем'єр-міністра ми розробили прозорий і ефективний механізм відбору та узгодження проектів. І тепер запускаємо процедуру, в результаті якої проекти отримають фінансування" - цитується в прес-релізі генеральний директор ДІФКУ Ярослав Ісаков.

Прес-служба ДІФКУ відзначає, що пріоритетними галузями реалізації проектів є енергетика, енергоефективність та енергозбереження, сільське господарство, авіація та космічна сфера, IT і телекомунікації, важке машинобудування.

Фінансування буде надаватися тільки під конкретний проект, де можна чітко оцінити ефективність. Позичальник повинен мати досвід у сфері реалізації проекту, істотний обсяг власних коштів для інвестування, необхідні застави. Важливим критерієм також є відсутність заборгованості із зарплати, соціальне та екологічне значення проекту.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!