Голову київського суду "потрусять". За зрив приватизації ОПЗ?

Четвер, 15 жовтня 2009, 11:11

У Верховній Раді створять групу, яка перевірить дані про "матеріально-майновий стан" голови Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна.

Комітет Верховної Ради з питань правосуддя прийняв рішення про створення такої робочої групи в середу, 14 жовтня, пише "Комерсант-Україна".

Ініціатива виходила від депутатів БЮТ Андрія Портнова, Валерія Писаренка й Святослава Олійника.

Крім них до складу робочої групи увійшли депутати Юрій Бут ("Наша Україна - Народна самооборона") і Вадим Колесніченко (Партія регіонів).

Реклама:

На засіданні комітету Портнов навів низку прикладів, які підтверджують, що витрати Бачуна не відповідають його доходам.

Зокрема, депутат розповів про чартерні перельоти голови ОАС Києва, будівництво особняка в селищі Буча, недешеві мобільні телефони і відвідування дорогих ресторанів.

"Рішення ми сьогодні не ухвалювали: я наполіг, що потрібно ще послухати Бачуна, оскільки одну сторону (депутатів БЮТ) ми вислухали, а другу - ні", - повідомив голова комітету Сергій Ківалов (Партія регіонів).

За його словами, Бачун був запрошений і на засідання комітету в середу, однак він зателефонував і повідомив, що не зможе брати в ньому участь.

Перевірку порушень законодавства, нібито допущених Бачуном при ухваленні судових рішень, уже проводить Вища рада юстиції, зокрема член ради Віктор Медведчук.

Претензії на адресу Бачуна з боку БЮТ, за інформацією "Комерсанта", пов'язані з нещодавніми рішеннями ОАС Києва, у результаті яких зірвалася приватизація Одеського припортового заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!